Valmistaja: Rainingon Luomutila
EAN-koodi: 643005421002
Toimitusaika-arvio: 1-7 työpäivää
(Itellan EXPRESS BUSINESS DAY)
Hinta: 18.80 €

Gluteiiniton Suomalainen luomu kvinoa / 2,0kg

Kinua eli kvinoa (Chenopodium quinoa , engl, guinoa) on tuhansia vuosia vanha Etelä-Amerikkalainen inka-intiaanien viljelemä viljelykasvi. Joidenkin lähteiden mukaan inkat kutsuivat kvinoaa ”ihmiskunnan äidiksi”. Kerrotaan, että inkojen armeijan mahti perustui kvinoaan.

Gluteiinittoman kvinoan siemenet sisältävät runsaasti valkuaista. Valkuainen sisältää yhdeksää ihmiselle välttämätöntä aminohappoa juuri oikeassa suhteessa. Arginiini on tärkeä aminohappo jota kvinoa sisältää runsaasti. Arginiinin ansioista elimistöön alkaa erittyä typpioksidia jonka vaikutuksesta verisuonet pysyvät elastisina ja kimmoisina.Verisuonten on helppo laajentua parantaen samalla verenkiertoa.( Typpioksidi tutkimus/ Nobelin fysiologian ja lääketieteen palkinto 1990-luvulla.) Lisäksi kvinoassa on runsaasti kolme tärkeätä aminohappoa: leusiini, isoleusiini ja valiini jotka auttavat lihaksiamme palautumaan. Kvinoassa on myös ravintokuituja sekä hivenaineita kuten fosforia, magnesiumia, rautaa ja kalsiumia.

Siemenissä oleva rasva (5-6 %) koostuu pääosin tyydyttymättömistä rasvahapoista , niistä noin puolet on ihmiselle välttämättömiä linolihappoja. Siemenet sisältävät runsaasti tärkkelystä,mikä viljoista poiketen poiketen sulaa elimistössä hitaasti ja pitää nälän loitolla. Näillä ominaisuuksilla pitkään. Näillä ominaisuuksilla kvinoa sopii erinomaisesti kestävyys urheilijan ruokavalioon.

Kvinoa on huuhdeltava ennen käyttöä. Siemeniä voidaan käyttää kokonaisena, jauhettuna, keitettynä tai paahdettuna. Keitettäessä siemen sitoo vettä ja on kypsänä lähes läpikuultava. Keitetty kvinoa on maultaan mieto ja pähkinäinen. Kvinoaa voidaan käyttää puuroissa, risotoissa, piirakan täytteenä, laatikoissa, jälkiruuissa ja leivonnaisissa.

Suomalainen luomukvinoa on omalla maullaan tervetullut gluteiiniton vaihtoehto, joka sopii hyvin myös normaalia ruokavaliota käyttävälle.

Ravintoarvo: 100g
Energiaa: 1578kJ / 374 kcal
Proteiinia: 13,6g
Hiilihydraatteja: 61,9g
josta sokeria: 3,4g
Rasvaa: 6,6g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0,7g
Ravintokuitua: 6,2g
Natriumia: 0,2g