Reseptit

Kvinoan Ravintosisältö

Ravintoarvo 100 g
Energiaa 1578 kJ / 374 kcal
Proteiinia 13,6 g
Hiilihydraatteja 61,9 g
josta sokeria 3,4 g
Rasvaa 6,6 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,7 g
Ravintokuitua 6,2 g
Natriumia 0,2 g      

 

Omenainen kvinoa puuro

2 dl kvinoa suurimoita
8 dl vettä
3 – 4 omenaa
hyppysellinen suolaa
hunajaa tai sokeria
¼ tl kanelia

Huuhtele kvinoa hyvin, useassa vedessä. Kuori omenat ja paloittele pieniksi paloiksi, Laita vesi, kvinoa ja omenat kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta makusi mukaan. Normaali aamupuuron voit tehdä samalla tavalla jättämällä omena ja kaneli pois tai käyttämällä veden tilalla maitoa.

Kvinoa kääretorttu

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl kvinoajauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhe
täyte:
Tyrnihilloketta
1 dl luomu vispikermaa
1 dl vanilja rahkaa
1 rkl sokeria

Uuni 225 astetta. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 5-10 min kunnes levy on kauniin ruskea.Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille ,jolle on ripoteltu hieman sokeria.

Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi,lisää vaniljarahka ja sokeri.Levitä torttulevylle ensin hilloketta ja sen päälle kermarahkaseosta.Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

Kääri torttu leivinpaperiin tiukasti ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

 

Jouluiset kvinoa piparit
50g voita
2 dl kvinoa
3/4 dl sokeria
1 tl piparimauste
1 tlleivinjauhetta
4-5 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
Huuhtele kvinoa. Keitä vähässä vedessä
2-4 min. Lisää keitetyn kvinoan joukkoon
kylmää vettä , hämmennä lusikalla ja
siivilöi vesi pois. Sulata voi. Kaada kvinoa voin
joukkoon. Lisää sokeri , piparimauste , leivinjauhe ,
perunajauho ja kananmuna. Sekoita ja laita taikina
jääkaappiin noin 30 min. Nostele leivinpaperille lusikalla
pieniä nokareita ja paista 200c.

Kvinoapyörykät

1 raaka peruna

1 raaka porkkana

1,5dl keitettyä kvinoaa

1 muna

1/4dl korppujauhoja

2 salottisipulia

suolaa

mustapippuria

korianteria

½ limen mehu ja kuori

Huuhtele kvinoa ohjeiden mukaan. Lisää kiehuvaan, suolattuun veteen kvinoa ja keitä 2 minuuttia. Valuta ja huuhtele.

Raasta peruna ja porkkana. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista voi-öljyseoksessa.